Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
iPXE esxi 6.7.0 EFI roms
2018-11-29, 05:24
Post: #1
iPXE esxi 6.7.0 EFI roms
iPXE EFI IPv6 purist alert !

However, I simply cannot get any other rom than the Intel e1000e aka "808610d3.mrom" (BIOS version) to work on esxi 6.7.0.

My madness having been contested numerous times as follows:

1. Download source:
Code:
cd /usr/src
git clone git://git.ipxe.org/ipxe.git
cd ipxe/src
apt-get install liblzma-dev (**requirement**)

2. Ajust src/config/general.h
Code:
Amend:    
    #define NET_PROTO_IPV6
    #define DOWNLOAD_PROTO_HTTPS
Uncomment:
    #define    CONSOLE_CMD
    #define    NTP_CMD

3. Build / make roms (all efi flavours Big Grin)
Code:
make bin-x86_64-efi/15ad07b0.efirom bin-x86_64-efi/808610d3.efirom bin-x86_64-efi/8086100f.efirom bin-x86_64-efi/10222000.efirom

make bin-x86_64-efi/15ad07b0.efi bin-x86_64-efi/808610d3.efi bin-x86_64-efi/8086100f.efi bin-x86_64-efi/10222000.efi

4. Copy roms to esxi under /vmfs/volumes/datastore1/roms/

5. Edit .vmx of particular VM to reference .efiroms:
Code:
ethernet0.opromsize = 262144
e1000bios.filename = "/vmfs/volumes/datastore1/roms/8086100f.efirom"
e1000ebios.filename = "/vmfs/volumes/datastore1/roms/808610d3.efirom"
nbios.filename = "/vmfs/volumes/datastore1/roms/10222000.efirom"
# nxbios.filename = ""
nx3bios.filename = "/vmfs/volumes/datastore1/roms/15ad07b0.efirom"

6. Set VM to boot EFI & cycle through the NIC options (being only e1000e & VMX3NET)

- no IPXE Confused

7. Set VM to boot BIOS & cycle through the NIC optios (being only e1000e & VMX3NET) I know, I know. Just making sure it's not me ...

- no IPXE

8. Adjust .vmx of particular VM to .efis:
Code:
ethernet0.opromsize = 262144
e1000bios.filename = "/vmfs/volumes/datastore1/roms/8086100f.efi"
e1000ebios.filename = "/vmfs/volumes/datastore1/roms/808610d3.efi"
nbios.filename = "/vmfs/volumes/datastore1/roms/10222000.efi"
# nxbios.filename = ""
nx3bios.filename = "/vmfs/volumes/datastore1/roms/15ad07b0.efi"

9. Set VM to boot EFI & cycle through the NIC options (being only e1000e & VMX3NET)

- no IPXE Dodgy

10. Set VM to boot BIOS & cycle through the NIC options (being only e1000e & VMX3NET) - I know... another level of madness ...

- no IPXE

11. As a "madness level" checker, I did a "make vmware" for the BIOS versions. Copy BIOS roms to esxi. Adjust .vmx. Try all the driver and firmware options...

... and ONLY the Intel e1000e boots displaying "iPXE (PCI 03:00.0)" as a boot option and actually boots a working iPXE 1.0.0+ (133f) with DHCP6 support

What am I doing wrong .... ? Huh
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)