Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Some question about the net driver
2018-12-28, 14:45
Post: #1
Some question about the net driver
Relevant thread for http://forum.ipxe.org/showthread.php?tid=8215

I have encountered the same problems when I used EFI mode. Then I have readed the ipxe source code and did some test, then I found the ipxe has this driver loading order: the spefic native drivers, the universal NII driver, the universal SNP driver.

Due to the ipxe doesn't has X710 native driver, it chosed the NII driver and the it works. But after the later test, I found that the download is very slow. It will take 5min to download one linux kernel which is olny 10M. The worse is that it will fail when the pxe net occur a lot of other data packages.

So I modifyed the code and just force ipxe to skip the NII driver, then the ipxe falls to using SNP. It works! I have contrasted the GRUB2's source code, I found it using SNP(simple network protocol).

So my question is why the IPXE doesn't use NII firstly rather than SNP?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2018-12-29, 12:52
Post: #2
RE: Some question about the net driver
iPXE has since some time native support for X710
But there seems to be some issues with your hangs.

Which build are you using (ipxe.efi or snp.efi) and have you tried intelx.efi builds instead?

Read the FAQ before posting.
Did you include relevant ipxe.org error urls?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)