Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HP DL380 Gen10 Error: 0xc0000001
2019-06-01, 00:55 (This post was last modified: 2019-06-01 01:10 by dzeleski.)
Post: #1
HP DL380 Gen10 Error: 0xc0000001
I have other hardware booting with the exact same setup. We are using MDT and chaining directly to MDTs litetouchpe image. Specifically on these HP DL380 gen10 servers we get an error:

BlInitializeLibrary failed 0xc0000001

Whats interesting is that the output between this server and a working server are nearly the same minus the memory addresses. I tried injecting HPs drivers into the PE image and that did not work, tried different BCD files that also did not work, also tried using copype and using the files it created and that did not work. Out of ideas at this point and that error is pretty not helpful :/

Thanks!

[Image: Uv9zjkd.png]

EDIT:

Using latest wimboot and latest ipxe

EDIT 2:
BCD looks like this:
Code:
PS D:\DeploymentShare\Boot\x64\Boot> bcdedit /store BCD /enum all

Windows Boot Manager
--------------------
identifier              {bootmgr}
description             Windows Boot Manager
locale                  en-US
inherit                 {globalsettings}
default                 {default}
displayorder            {default}
toolsdisplayorder       {memdiag}
timeout                 30

Windows Boot Loader
-------------------
identifier              {default}
device                  ramdisk=[boot]\sources\boot.wim,{7619dcc8-fafe-11d9-b411-000476eba25f}
path                    \windows\system32\boot\winload.exe
description             Windows Setup
locale                  en-US
inherit                 {bootloadersettings}
osdevice                ramdisk=[boot]\sources\boot.wim,{7619dcc8-fafe-11d9-b411-000476eba25f}
systemroot              \windows
custom:250000c2         1
detecthal               Yes
winpe                   Yes
ems                     No

Windows Memory Tester
---------------------
identifier              {memdiag}
device                  boot
path                    \boot\memtest.exe
description             Windows Memory Diagnostic
locale                  en-US
inherit                 {globalsettings}

EMS Settings
------------
identifier              {emssettings}
bootems                 No

Debugger Settings
-----------------
identifier              {dbgsettings}
debugtype               Serial
debugport               1
baudrate                115200

Global Settings
---------------
identifier              {globalsettings}
inherit                 {dbgsettings}
                        {emssettings}

Boot Loader Settings
--------------------
identifier              {bootloadersettings}
inherit                 {globalsettings}
                        {hypervisorsettings}

Hypervisor Settings
-------------------
identifier              {hypervisorsettings}
description             Hypervisor Settings
hypervisordebugtype     Serial
hypervisordebugport     1
hypervisorbaudrate      115200

Device options
--------------
identifier              {7619dcc8-fafe-11d9-b411-000476eba25f}
ramdisksdidevice        boot
ramdisksdipath          \boot\boot.sdi
PS D:\DeploymentShare\Boot\x64\Boot>

ipxe script:
Code:
#!ipxe

kernel http://<url>/DeploymentShare/Boot/x64/Boot/wimboot
initrd http://<url>/DeploymentShare/Boot/x64/Boot/BCD BCD
initrd http://<url>/DeploymentShare/Boot/x64/Boot/boot.sdi boot.sdi
initrd -n boot.wim http://<url>/DeploymentShare/Boot/LiteTouchPE_x64.wim boot.wim
imgstat
boot
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2019-06-01, 06:20
Post: #2
RE: HP DL380 Gen10 Error: 0xc0000001
A quick google on that error yields: https://support.microsoft.com/en-us/help...rt-an-oper

Try to upgrade firmware on the machine, if that dosn't help you should contact HP about this issue.
compiling ipxe with memmap debug enabled might help you see what is going on, but not sure what can be done to have that solved, other than fixing firmware.

Read FAQ before first post!
Are relevant ipxe.org error urls and PCIIDs included?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2019-06-01, 16:07
Post: #3
RE: HP DL380 Gen10 Error: 0xc0000001
HP Gen9 and Gen10 share the same firmware bugs. They are fixed in the latest releases.

"Thus far, you have been adrift within the sheltered harbor of my patience..."
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2019-06-03, 17:25
Post: #4
RE: HP DL380 Gen10 Error: 0xc0000001
(2019-06-01 16:07)MultimediaMan Wrote:  HP Gen9 and Gen10 share the same firmware bugs. They are fixed in the latest releases.

Would you happen to know what version fixes it specifically? Smile
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2019-06-03, 19:11
Post: #5
RE: HP DL380 Gen10 Error: 0xc0000001
Flashed latest from HP: U32 v2.04 (04/18/2019)

Still fails Sad, getting this fixed from HP will be a giant PITA.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2019-06-03, 22:18 (This post was last modified: 2019-06-03 22:20 by NiKiZe.)
Post: #6
RE: HP DL380 Gen10 Error: 0xc0000001
HP are actually quite good at dealing with these issues, have you contacted them?
I can guarantee you that it is harder for them to fix the issue, if they don't get your report. Wink

building iPXE with DEBUG=memmap, might give you some idea of what is going on, and playing around with order of loading the files might help.
Also try to double check BIOS settings, maybe do a factory reset and try again and see if that changes anything.

Read FAQ before first post!
Are relevant ipxe.org error urls and PCIIDs included?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)