Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 1 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
failure of starting image after downloading it from https link
2019-06-21, 10:55
Post: #1
failure of starting image after downloading it from https link
I am dealing with IPxe boot with https protocol, I a getting the NBP file from a local TFTP server and I am downloading the rest of boot files from Azure via HTTPS link so everything is working properly until I get an error "could not start BOOTx64.efi"
do any one have an idea how can we resolve this ? I would be really grateful Smile
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2019-06-21, 11:17
Post: #2
RE: failure of starting image after downloading it from https link
You should include more details,
What is your bootx64.efi and what is it that is trying to start bootx64.efi?
that error is most likely not from iPXE, correct?

Read FAQ before first post!
Are relevant ipxe.org error urls and PCIIDs included?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2019-06-21, 11:42
Post: #3
Wink RE: failure of starting image after downloading it from https link
(2019-06-21 11:17)NiKiZe Wrote:  You should include more details,
What is your bootx64.efi and what is it that is trying to start bootx64.efi?
that error is most likely not from iPXE, correct?

https://drive.google.com/file/d/14vUETC0...sp=sharing

here you can find a picture of the error I found, I am trying to install a WinPe via ipxe so this is working properly with http link as you can see here
https://drive.google.com/file/d/1cNsqqru...sp=sharing

once I change the NBP file (which is located in TFTP server) in which I enabled the HTTPS protocol ( in general.h file) I got the error,
the download of the wimboot, BCD, .sdi, boot.wim is done successfully then patching files as well but when coming to the bootx64.efi it stops showing the above error
I don't know really what is responsible of this error :/
does any thing come to ur mind ?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2019-06-21, 14:51
Post: #4
RE: failure of starting image after downloading it from https link
post your script,

try imgstat before boot to make sure nothing is loaded that shouldn't be and also double check filesize.
make sure you don't have any bootx64.efi loaded (it should be extracted from wim)

You might also want to use the BCD from https://github.com/NiKiZe/wimboot-bcd which simplifies (nullifies) the need for patching BCD by wimboot

Read FAQ before first post!
Are relevant ipxe.org error urls and PCIIDs included?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2019-06-21, 15:39
Post: #5
RE: failure of starting image after downloading it from https link
(2019-06-21 14:51)NiKiZe Wrote:  post your script,

try imgstat before boot to make sure nothing is loaded that shouldn't be and also double check filesize.
make sure you don't have any bootx64.efi loaded (it should be extracted from wim)

You might also want to use the BCD from https://github.com/NiKiZe/wimboot-bcd which simplifies (nullifies) the need for patching BCD by wimboot

I will try what u suggested and come back to you with the result and in the meanwhile here is my script
#!ipxe

cpuid --ext 29 && set arch amd64 || set arch x86

kernel wimboot
initrd ${arch}/Boot/BCD BCD
initrd ${arch}/Boot/boot.sdi boot.sdi
initrd ${arch}/sources/boot.wim boot.wim
imgtrust --allow
boot
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2019-06-25, 14:43
Post: #6
RE: failure of starting image after downloading it from https link
(2019-06-21 14:51)NiKiZe Wrote:  post your script,

try imgstat before boot to make sure nothing is loaded that shouldn't be and also double check filesize.
make sure you don't have any bootx64.efi loaded (it should be extracted from wim)

You might also want to use the BCD from https://github.com/NiKiZe/wimboot-bcd which simplifies (nullifies) the need for patching BCD by wimboot

Hello again
Poooooositive !!!!!
thank you for your help , it worked once I changed the BCD file with the one found in your link.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)