Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(solved)Made an ISO,but can't use it.
2015-01-21, 07:51 (This post was last modified: 2015-01-25 13:53 by danny.)
Post: #1
(solved)Made an ISO,but can't use it.
Dear all:
I built an ISO in CentOS 6.5_x86_64,and IPXE version is "commit d38bac05e7d0eb67fc19f3532a6b4fa00804106e".
steps:
1,git clone git://git.ipxe.org/ipxe.git
2,enable IMAGE_COMBOOT in src/config/general.h
3,created a basic.ipxe
4,execute "make bin/ipxe.iso EMBED=basic.ipxe"
i got the results:
genisoimage: Uh oh, I cant find the boot image 'isolinux.bin' !
rm bin/ipxe.lkrn.zbin bin/version.ipxe.lkrn.o bin/ipxe.lkrn.bin bin/ipxe.lkrn.zinfo


execute:
file bin/ipxe.iso
bin/ipxe.iso: ISO 9660 CD-ROM filesystem data 'iPXE '

ls -al bin/ipxe.iso
-rw-r--r-- 1 root root 34816 1月 21 14:45 bin/ipxe.iso

mount -o loop bin/ipxe.iso /mnt

mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/loop0,
missing codepage or helper program, or other error
In some cases useful info is found in syslog - try
dmesg | tail or so


i can't use this ISO,pls help me,Big Grin
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-01-22, 09:01
Post: #2
RE: Made an ISO,but can't use it.
Install the syslinux packages and the other dependencies mentioned on http://ipxe.org/download using your package manager and try to compile again. If it still doesn't work, make sure that the locations of isolinux.bin (check the makefiles) matches on your installation.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-01-23, 03:03
Post: #3
RE: Made an ISO,but can't use it.
Thx robinsmidsrod, now i can make an ISO.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)