Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grub2 EFI + wimboot can boot WinPE ?
2015-11-03, 15:46
Post: #1
Grub2 EFI + wimboot can boot WinPE ?
At first I run Grub2 MBR (boot in legacy mode) and wimboot to start MSDART 8.0:
[undefined=undefined]menuentry "MSDART-8.0.iso" {
loopback loop /MSDART-8.0.iso
linux16 /wimboot
initrd16 \
newc:bcd:(loop)/Boot/BCD \
newc:boot.sdi:(loop)/Boot/boot.sdi \
newc:boot.wim:(loop)/sources/boot.wim
}

menuentry "MSDART-8.0 files" {
linux16 ($root)/wimboot
initrd16 \
newc:bcd:($root)/MSDART-8.0/BCD \
newc:boot.sdi:($root)/MSDART-8.0/boot.sdi \
newc:boot.wim:($root)/MSDART-8.0/boot.wim
}[/undefined]

Both versions have started fine. After that I tried to boot MSDART under Grub2 EFI. When pushing the menu flash disk was blinking like at Grub2 MBR booting, but in the end it wrote one line and going to reboot. This line disappears so quickly that I can not make out what it says. Adding "pause" parameter stops booting at black screen. The testing was held under Dell Optiplex 3020 with latest firmware - A09, wimboot - 2.5.1 signed.

So Grub2 EFI with wimboot can boot WinPE ?
Or there is a problem in something else ?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-11-08, 00:46
Post: #2
RE: Grub2 EFI + wimboot can boot WinPE ?
(2015-11-03 15:46)At1ant Wrote:  So Grub2 EFI with wimboot can boot WinPE ?
Or there is a problem in something else ?

As a first test: are you able to boot WinPE on your Dell system by precisely following the instructions on http://ipxe.org/howto/winpe (i.e. using iPXE+wimboot, no GRUB2)?

If so, then are you able to boot your MSDART boot.wim also using iPXE+wimboot with no GRUB2?

Make sure that both of those are known to work first, before trying to add GRUB into the mix.

Michael
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)