Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Booting from ROM crashes after ipxe.iso runs with timeout
2016-11-29, 18:40
Post: #5
RE: Booting from ROM crashes after ipxe.iso runs with timeout
(2016-11-28 17:38)Venca Wrote:  Hello together,
I have similar problem, so I decided to use this thread.
I am using Award BIOS with Davicom network controller. I generated rom file and I included this ROM to the BIOS itself via cbrom. But when I am trying to perform PXE boot I always stuck at romprefix.s "exec" function(?probably - I did not debug?). Last message showned on the screen is:
"iPXE (PCI 00:13.0) starting execution..." and nothing happened.

I tried normal build and bin-x86_64-pcbios option. I also tried to exclude all not necessary option to have rom file smaller that 65kB.
Ineresting is that gPXE(version 1.0.1) works in the correct way, but I fails on latest iPXE.

Please, do you have any idea what could be wrong? I probably did some stupid mistake or forget somethink important.

Thank you very much in advance.

Best regards,
Vaclav

first of, does ipxe.usb work from usb?
What are the exact build command you tried? Have you tried that the exact same but with .usb instead of .rom works?

How big (in bytes) is the gpxe.rom that you have tried, and how big is the ipxe.rom that you have tried?

Use GitHub Discussions
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: Booting from ROM crashes after ipxe.iso runs with timeout - NiKiZe - 2016-11-29 18:40



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)