Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SOLVED] Problems with Asus Z87-K MB: NIC Does not reset after boot
2014-03-11, 14:00
Post: #16
RE: [SOLVED] Problems with Asus Z87-K MB: NIC Does not reset after boot
(2014-03-10 14:26)sebastian Wrote:  COLD BOOT with setting ON: (success):
1040 79c9 001c c800 0de1 0000 0064 2001 0000 0200 0000 0000 0000 0000 0000 2000

WARM BOOT with setting ON: (failure):
1040 79c9 001c c800 01e1 0000 0064 2001 0000 0200 0000 0000 0000 0000 0000 2000

WARM BOOT with setting OFF: (success):
1040 79c9 001c c800 0de1 0000 0064 2001 0000 0200 0000 0000 0000 0000 0000 2000

seems to be the 0de1/01e1 difference that is the culprit.

Seems the 3rd and 4th bit from right of the first byte of the fifth register, needs to be SET for the card to work.

Strange; those bits are ADVERTISE_PAUSE_CAP and ADVERTISE_PAUSE_ASYM: they control what flow control capabilities the NIC advertises. In the failure case, the NIC is therefore advertising that it does not support sending or receiving pause frames. This should not be causing the symptoms you are seeing.

I've pushed an experimental quick patch to the "asusz87k" branch at https://git.ipxe.org/people/mcb30/ipxe.g...s/asusz87k. You can get the patch on its own from https://git.ipxe.org/people/mcb30/ipxe.g...01db671138 if you prefer. Could you try building with this patch, which should force that register back to 0x0de1, and see what effect it has?

Thanks,

Michael
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: [SOLVED] Problems with Asus Z87-K MB: NIC Does not reset after boot - mcb30 - 2014-03-11 14:00



User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)