Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Try to free Memory without Signature
2015-05-06, 20:02 (This post was last modified: 2015-05-06 20:10 by steverweber.)
Post: #1
Try to free Memory without Signature
On loading the ipxe rom I get:
"Try to free Memory without Signature"

This is a new PowerEdge M630 blade server that has the firmware fully updated.

I tried to pxe boot a custom built rom with all drivers and also undionly.

reference:
http://fogproject.org/forum/threads/dl38...ure.12877/

Any ideas of other things to try?
Thanks.
Bios reports:
10 Gb Ethernet BCM57810
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-05-06, 21:58
Post: #2
RE: Try to free Memory without Signature
(2015-05-06 20:02)steverweber Wrote:  On loading the ipxe rom I get:
"Try to free Memory without Signature"

This is a new PowerEdge M630 blade server that has the firmware fully updated.

I tried to pxe boot a custom built rom with all drivers and also undionly.

Could you post some more information, Is there any iPXE error code, and possible the ipxe.org error url? (searching the iPXE source there is no such message so the message must come from BIOS, even if iPXE might be the cause.)
Since you have tried undionly, I'm assuming this is legacy and not in EFI mode?

If you have a screenshoot that might help (the fog forum requires registration to view the one posted there)

Read the FAQ before posting.
Did you include relevant ipxe.org error urls?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-05-06, 23:06 (This post was last modified: 2015-05-06 23:07 by mastacontrola.)
Post: #3
RE: Try to free Memory without Signature
Reading through this:
http://lists.ipxe.org/pipermail/ipxe-dev...01703.html

It seems, to me, this is being chainloaded through ipxe.lkrn via an EFI device?

The sounds of it, it's loading ipxe.lkrn, but then passing from EFI back into legacy which, as far as I know, is not really allowed.

I ask these questions because I am a developer of the fogproject, and may be able to help narrow the issue down more directly.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-05-06, 23:19
Post: #4
RE: Try to free Memory without Signature
(2015-05-06 23:06)mastacontrola Wrote:  The sounds of it, it's loading ipxe.lkrn, but then passing from EFI back into legacy which, as far as I know, is not really allowed.

Interesting find, well EFI capable HW in Legacy mode is still legacy, so don't think there is any EFI involved.

But to be sure @steverweber how (exactly) do you load ipxe? is it directly from POST into ipxe, or is there any other steps involved (such as pxelinux or ipxe.lkrn) And with an ipxe rom you mean that you flashed it into the NIC rom chip and POST hands over directly to that ROM?

Read the FAQ before posting.
Did you include relevant ipxe.org error urls?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-05-09, 14:29 (This post was last modified: 2015-05-09 14:43 by steverweber.)
Post: #5
RE: Try to free Memory without Signature
I'm booting from POST using "network boot" .. dhcp, tftp..
Also tried using an ISO "mounted" as a virtual CD rom...
Same error.

Haven't tried flashing it into the NIC rom chip.

Running in legacy mode not in EFI mode
There is no error numbers..

here is the basically what my screen looks like..
http://picpaste.com/pxe_error2--qXIvwP9W.jpg
thats the image from the fogg forum.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-05-11, 18:56 (This post was last modified: 2015-05-11 18:56 by NiKiZe.)
Post: #6
RE: Try to free Memory without Signature
(2015-05-09 14:29)steverweber Wrote:  here is the basically what my screen looks like..
http://picpaste.com/pxe_error2--qXIvwP9W.jpg
thats the image from the fogg forum.

have you read the thread that mastacontrola linked?
http://lists.ipxe.org/pipermail/ipxe-dev...01703.html

Could you follow the debug tests in that thread and see what you get?

Read the FAQ before posting.
Did you include relevant ipxe.org error urls?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-05-13, 22:19 (This post was last modified: 2015-05-13 22:33 by steverweber.)
Post: #7
RE: Try to free Memory without Signature
I tried to set debug options but get the same screen.

debug= device,pci,undi,undirom,undiload,undinet,pxeparent

perhaps the debug options are not working?
https://github.com/xbgmsharp/ipxe-buildweb/issues/24

screen:
http://imgbin.org/index.php?page=image&id=23740

here is my build:

https://rom-o-matic.eu/build.fcgi?BINARY...PCBIOS:=1&
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-05-19, 16:17
Post: #8
RE: Try to free Memory without Signature
(2015-05-13 22:19)steverweber Wrote:  debug= device,pci,undi,undirom,undiload,undinet,pxeparent

The only supported variant is uppercase, in your case please try this:
Code:
make bin/undionly.kpxe DEBUG=device,pci,undi,undirom,undiload,undinet,pxeparent

Read the FAQ before posting.
Did you include relevant ipxe.org error urls?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-05-21, 21:31
Post: #9
RE: Try to free Memory without Signature
(2015-05-19 16:17)NiKiZe Wrote:  The only supported variant is uppercase, in your case please try this:
Code:
make bin/undionly.kpxe DEBUG=device,pci,undi,undirom,undiload,undinet,pxeparent

I get this when I boot from ipxe.usb on a Dell PowerEdge R630 with the Broadcom converged 2x10G,2x1G NIC. (Transcription errors possible below)

Code:
Scanning for PXE expansion ROMs
UNDIROM 0xcf7a4 trying expansion ROM at c000:0000 (32kB)
UNDIROM 0xcf7a4 has no PXE ROM ID
UNDIROM 0xcf7a4 trying PXE expansion rom at c800:0000 (14kB)
UNDIROM 0xcf7a4 has no PXE ROM ID
UNDIROM 0xcf7a4 trying PXE expansion rom at cb80:0000 (1kB)
UNDIROM 0xcf7a4 has PXE ROM ID at cb80:0020
UNDIROM 0xcf7a4 has UNDI loader at cb80:0299 (code ac50 data 3ba0)
UNDIROM 0xcf7a4 has PCI expansion header at cb80:0040
UNDIROM 0xcf7a4 is for PCI devices 14e4:168a
UNDIROM 0xcf7a4 registere
UNDIROM 0xcf7a4 trying expansion ROM at cbc0:0000 (30kB)
UNDIROM 0xcf7a4 has PXE ROM ID at cbc0:2020
UNDIROM 0xcf7a4 has bad PXE ROM ID signature 5f5b5e10
UNDIROM 0xcf7a4 trying expansion ROM at d380:0000 (4kB)
UNDIROM 0xcf7a4 has no PXE ROM ID
UNDIROM 0xcf7a4 trying expansion ROM at ec00:0000 (16kB)
UNDIROM 0xcf7a4 has PXE ROM ID at ec00:206e
UNDIROM 0xcf7a4 has bad PXE ROM ID signature 07200720
No UNDI ROM matched PCI 14e4:168a (fff80000)
UDNIROM 0xcf7a4 matched PCI 14e4:168a (00000000)
UNDI 0xcf74 loading UNDI ROM 0xcf7a4 to CS 8e7b DS 8ac1 for PCI 01:00.0

Try to free Memory without Signature_
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-08-11, 14:44 (This post was last modified: 2015-08-11 17:05 by khanand.)
Post: #10
RE: Try to free Memory without Signature
Hi All,

Was there any resolution to the issue. We have the same problem on HP Proliant Gen8/9 servers ..

<EDIT>

I enabled the debug options and the error displayed is as follows:

Loading ipxe.lkrn...ready
UNDINIC 0x1cc34 cannot disable interrupts
UNDINIC 0x1cc34 closed
UNDINIC 0x1cc34 removed
Removed UNDI root bus
IPXE Initialising devices...
Try to free Memory without Signature
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-08-11, 20:57
Post: #11
RE: Try to free Memory without Signature
I had no luck.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-08-12, 16:21
Post: #12
RE: Try to free Memory without Signature
(2015-08-11 20:57)steverweber Wrote:  I had no luck.

After some further testing I've narrowed the issue down to the lack of a native driver for the 10G Broadcom NICS - specifically: Broadcom Corporation NetXtreme II BCM57810 10 Gigabit Ethernet [14e4:168e] & [14e4:16a2]

Is there a channel where we can request drivers ?

Thanks
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-08-13, 15:39 (This post was last modified: 2015-08-13 15:41 by icb.)
Post: #13
RE: Try to free Memory without Signature
(2015-08-12 16:21)khanand Wrote:  Broadcom Corporation NetXtreme II BCM57810 10 Gigabit Ethernet [14e4:168e] & [14e4:16a2]

Also a problem with Broadcom Corporation NetXtreme II BCM57800 1/10 Gigabit Ethernet [14e4:168a]

I think there are really two problems here. One is that there isn't yet a driver for the BCM57800/BCM57810. The other is that UNDI isn't working with them.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-08-17, 10:07
Post: #14
RE: Try to free Memory without Signature
UNDI works for the network cards above. The problem is with a lack of driver support when using the ipxe.lkrn.

Is there a way to force the use of UNDI instead of native driver in ipxe.lkrn ?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2015-08-17, 13:55
Post: #15
RE: Try to free Memory without Signature
(2015-08-17 10:07)khanand Wrote:  UNDI works for the network cards above. The problem is with a lack of driver support when using the ipxe.lkrn.

Is there a way to force the use of UNDI instead of native driver in ipxe.lkrn ?

The problem for me is that UNDI doesn't work on these cards (and there's no native driver.) The error message it ends with isn't from iPXE. It appears to be coming from self-check in the cards' UNDI implementation.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)